Contact


ZIN advies
Fluessen 20
9204 HP  Drachten
tel. (0595) 44 52 58
info@zinadvies.com

Contactformulier


 

Op 1 januari 2011 is de huidige regeling voor belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen aan medewerkers ingrijpend veranderd. Vanaf dan geldt de werkkostenregeling.  Die regeling houdt in dat de regels voor het onbelast betalen van vergoedingen of verstrekkingen aan medewerkers ingrijpend zijn gewijzigd.

Op grond van de overgangsregeling kunt u in 2012 en 2013 nog gebruik maken van het huidige systeem, maar uiteindelijk krijgen alle werkgevers met de werkkostenregeling te maken. De administratie en in veel gevallen het beloningsbeleid moeten daarop worden aangepast.

De kern van de nieuwe regeling komt er op neer dat u maximaal 1,5% van het totale fiscale loon kunt besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw medewerkers. Over het bedrag boven deze ‘fiscale ruimte’ betaalt u loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%. Daarnaast kunt u bepaalde zaken onbelast blijven vergoeden of verstrekken door gebruik te maken van ‘gerichte vrijstellingen’.

Werkkostenregeling gunstiger?

Het lijkt erop alsof dit alleen een kwestie van rekenen is. Veel adviseurs en accountantsbureaus beperken hun advies tot het  berekenen of het gunstiger is de werkkostenregeling toe te passen of voorlopig de oude regelingen voor vergoedingen en verstrekkingen te handhaven. ZIN advies kijkt  naar nieuwe mogelijkheden om voor de werkgever kostenneutraal  een zo gunstig mogelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden voor hun medewerkers te realiseren. En dit in een tijd dat CAO verhogingen zeer beperkt zijn!

De scan

Om op een snelle manier een beeld te krijgen van wat voor u gunstiger is, doen adviseurs van ZIN advies samen met u een scan op basis van de huidige vergoedingen en verstrekkingen, alsmede het totale fiscale loon. Als extra service gaan we tevens na of u zonder meerkosten voor uw medewerkers een gunstiger arbeidsvoorwaardenpakket kunt samenstellen door optimaal gebruik te maken van de fiscale mogelijkheden.

Wij kunnen deze scan voor u uitvoeren voor een bedrag van € 150,--. Voor dit bedrag ontvangt u een schriftelijke rapportage en de mondelinge toelichting. Als u naar aanleiding van de scan besluit ons een opdracht te verlenen van minimaal € 1000,--, ontvangt u dit bedrag als korting op de eerste factuur terug.

Voor meer informatie over de werkkostenregeling of indien u van de scan gebruik wilt maken, kunt u ons contactformulier invullen of ons bellen of mailen. Telefoon (0595) 44 52 58; e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..